29 Mart 2010 Pazartesi

sürekli aydınlık için her gün bir dakika karanlık

sürekli aydınlık için her gün bir dakika karanlık

susurluk kazasından sonra ortaya çıkan devlet içindeki çetelerin temizlenmesi ve demokratik bir türkiye özlemiyle yapılmış eylem. daha doğrusu derin çetelerin temizlenmesi kisvesi altında hükümetin düşürülmesi için yapılmış eylem. tabi bunun böyle olduğu daha sonra anlaşıldı.

her akşam saat 21:00'da ışıklar bir dakikalığına söndürülürdü. bu böyle bir süre devam etti. nasıl olduysa oldu erbakan hükümeti devrildikten sonra eylem bitti.

medyanın ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle büyük tepki uyandırdı.

o gün insanlar bu eylemi yaparken, hükümet; susurluk fasa fiso diyordu. bu eylemi yapanlar da hükümete yüklenip; çıkarsana derin yapılanmaları ortaya diyordu. o gün erbakan'ın susurluk fasa fiso söylemine kızanlar, bugün ergenekon fasa fiso deme noktasında.

bu da göstermektedir ki aslında bu eylem temiz toplum temiz devlet için yapılmaktan ziyade, sadece erbakan hükümetini devirmek için askere ortam hazırlamak amacıyla yapılmış bir eylem oldu. yoksa o gün devlet çetelerden arınsın diyenler bu gün niye devletin çetelerden arındırılmak istenmesine karşı çıksın ki?

o gün hükümete neden derin devletin üzerine gitmiyorsun diyenler bugün koskoca paşa darbe mi yaparmış canım noktasında. ogün temiz toplum temiz siyaset diyenler, bugün koskoca öğretim görevlisinin ne işi varmış derin devletle deme noktasında.

hayır yani o günlerde gidilmiş olsaydı derin devlet üzerine, ne bekliyorlardı acaba? futbol federasyonu başkanının tutuklanmasını mı bekliyorlardı?

öyle böyle 10 12 sene evvel yapılmış derin devletin ortaya çıkarılması kisvesi altında derin devleti saklamaya yarayan bir eylem oldu gitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder