26 Mart 2010 Cuma

cumhurbaşkanı yargılansın savcı yargılanmasın

cumhurbaşkanı yargılansın savcı yargılanmasın

aslında "cumhurbaşkanı yargılansın cumhuriyet savcısı yargılanmasın" olacaktı ama karekter sınırına takıldı.
bazı kesimler tarafından açık açık söylenmese de ima edilen çelişkili bir cümle.
 
geçen sene bir tane hakim cumhurbaşkanı hakkında şüpheli sıfatını kullanmıştı. cumhurbaşkanı vatana ihanetten başka bir suçla yargılanamaz dendiği halde bu saygı değer hakim cumhurbaşkanını yargılamaya kalkmıştı. başta sabih kanadoğlu olmak üzere bazıları da; "cumhurbaşkanı yargılanabilir canm ne var bunda" demeye başlamışlardı. hatta cumhurbaşkanının yargılanması hususu gündeme gelince öyle saf demokrat oluvermişlerdi ki; "ben olsam yargılanırım canım hem yargılansın aklansın işte" diyorlardı.
 
ama şimdi bakıyoruz cumhurbaşkanı yargılansın diyen kardeşlerimiz iş cumhuriyet savcısının yargılanmasına gelince hiç de oralı olmuyorlar. cumhurbaşkanı yargılanmak istediğinde; "ben olsam yargılanırım ve aklanırım" diyenler, aynı masum empatiyi bir cumhuryiet savcısı için kuramıyorlar.
sadece bununla da kalmıyor ki; cumhurbaşkanı yargılansın diyorlar, sonra asker de sivil mahkemede yargılansın denince, "hop o kadar da değil" diyorlar.
bana kalırsa bu ikiyüzlülüktan başka bir şey değil. cumhurbaşkanının yargılanacağına inanıyorsun da cumhuryiet savcısının yargılanacağına mı inanmıyorsun?
 
hayır yani işin bir tarafı daha var; yargılansın dedikleri cumhurbaşkanı ben yargılanmaktan korkmam diyor. kaldı ki cumhurbaşkanı görev süresi bitince görev süresi başlamadan yaptığı (yapmışsa tabi) suçlardan yargılanabilir. ama cumhurbaşkanının yargılanması gündeme gelince demokrat olan kardeşlerimize göre bu kesmiyor.
bunun adına terminoloji ne diyor bilmiyorum ama recep ivedik kurnazlığı denilebilir.





bazılarının normal karşıladıkları bir istektir. normal olması başsavcıyı yargılarken usule uyulmamasındanmış. cumhurbaşkanı vatana ihanetten başka bir şeyle yargılanamaz gibi bir madde varken yargılansın demek ne kadar hukuki onu bir kenara bıraksak bile bugün başsavcı ilhan cihaner'in tutuklanmasının usule uygun olduğunu söyleyenler var. hemi de bunu söyleyenler de hukukçu. gerekçelerini de açıklamış adam. hani sanki türkiye'deki bütün hukukçular bu tutuklamanın hukukdışı olduğuna dair bir görüş birliğine varmış olsalar eyvallah diyeceksin ama öyle değil işte.bu anlayış bu ülkede bizim istemediğimiz bir şey olmaz anlayışıdır. başka da bir şey değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder