26 Mart 2010 Cuma

Erman Toroğlu

erman toroğlu

bizim milletimizin bir huyu var; (bir parantez açayım; bizim milletin bir huyu var derken hayatında kapıkule'den dışarıda üç gün bile yaşamamış ve dolayısıyla başka bir milletin huyunu suyunu bilmeyen biri olarak söylüyorum.) bir adama küfür eder, beğenmediğini söyler ama akşam gider o programı seyreder. ertesi gün gene gider millete o sevmediği programı yada adamı neden sevmediğini anlatır durur.

en basit bir örnek; reha muhtar'la show haber; ulan her kesimden her platformda herkes reha muhtar'la show haberden nefret ettiğini bildiren demeçler verirdi. ben bir tane bile reha muhtar'la show haber'i severek izlediğini söyleyen bir insan görmedim. herkes habercilik uzmanı kesilip vay efendim böyle habercilik anlayışı mı olurmuş da, haberciliğin içine etmiş de, ana haberi magazinleştiriyormuş filan gibi eleştiriler getirirdi. ama ne hikmetse akşam bir bakardık bu eleştirileri getiren herkes reha muhtar'la show haberi izliyor. izlemekle de kalmıyor ertesi gün herkese; reha mutar'ın haberini gördün mü gene ne yapmış filan diye anlatıyordu. en çok izlenen haber programı da reha muhtar'ın haber programı oluyordu. ulan sen sevmiyorsun ben sevmiyorum, o sevmiyor da bu adamın haber programı neden her allah'ın günü birinci çıkıyor? demek ki hepimiz izliyoruz.

aynısı erman toroğlu için de geçerli. insanlar erman toroğlu'nu izliyorlar. ondan sonra dışarıda birden temiz aile çocuğu oluveriyorlar. ay bu erman toroğlu da çok maçoymuş da, ay erman toroğlu lan demiş de, bak bak nasıl konuşuyor terbiyesiz falan da filan da. gören de sanacak ki erman toroğlu'nun yerine entelektüel bir spor programı yapılsa izleyecek millet.

erman toroğlu da böyle işte. belki sevilmiyor ama çoğu kişi tarafından izlenen bir kişi. ve dahi söylediklerine çoğu zaman "doğru söylüyo lan" denilen bir kişi. izleniyor yani. adam izlettiriyor kendini. artık doğallığından mıdır, bilinçli mi yapıyor bilemem. kahve ağzıyla konuşuyor doğrudur, ama insanlar da izliyor işte. zaten izlenmese adamı bu kadar yıl tutmazlar orada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder