29 Mart 2010 Pazartesi

darbeci olmayan generalleri aşağılama yöntemleri

darbeci olmayan generalleri aşağılama yöntemleri

bir darbe yaparak ülkemizi akp iktidarından kurtamak için çalışmamış generalleri, özellikle genelkurmay başkanlarını aşağılamak için kullanılan yöntemler.

mesela önce hilmi özkök'le başladı bu aşağılama yöntemi. hilmi özkök'ün bazı darbelere mani olduğu anlaşılınca kendisi hakkında hilmi bey demeye başladılar. herkes bilir ki bir genelkurmay başkanına adı ile birlikte bey demek onu aşağılamak demektir. genelde generallere paşa diye hitap edilir.

sonra yaşar büyükanıt genelkurmay başkan oldu. yaşar büyükanıt 27 nisan'da sanal muhtıra verdi aslında. o zaman bazı insanlar çok sevinmişti. o zamanlar yaşar büyükanıt sadece yaşar paşa olarak anılıyordu. ancak 27 nisan muhtırasının arkasında duramadı ve aşağılanmayı haketti. neler demediler ki; en son dansöz demişlerdi birileri. muhtıra verince iyidi ama arkasında duramayınca dansöz oldu.

tabi daha eskilere de gidiyor aslında; bu işi yapan çevrelerin bir genelkurmay başkanına; "demokrasilerde gerçek patron millettir" dediği için fotomontajla etek giydirmişliği bile var.

velhasıl kelam lafa gelince bazı kesimler; ordu halkla ilişkiler konusunda zayıf dese orduyu yıpratıyorlar diye dövünen insanlar, iş darbe yapmamış, siyasi otorite ile papaz olmayan generallere karşı kafa dengi kişilerin yaptığı aşağılamalara gelince orduyu yıpratmak olmuyor bu.

bu da böyle bir ikiyüzlülük işte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder