7 Nisan 2010 Çarşamba

3-4 nisan 2010 açıköğretim sınavları

3-4 nisan 2010 açıköğretim sınavları

iki defa dumur olmama sebep olan sınavlar.

aslında bir tanesini sınava girdiğim tüm sınıfça yaşadık bir tanesini biz yaşamadık dumurdan sonra hoca anlatınca farkettik.

şimdi sınavımızın olacağı sınıfa 15 dakika önce girdik ve bekleme aşamasındayız. bir tane hatun kişisi sınıfa girdi ve gözetmenlere numarasının 13 olduğunu söyledi. hoca da 13 numaralı masayı gösterdi ve kız gitti yerine oturdu. masadaki cevap kağıdına baktığında; "hocam bu kağıt benim değil" dedi. gözetmen şaşırdı tabi önce; olamaz öyle bir şey dedi.kız ısrarla cevap kağıdının kendisine ait olmadığını söylüyordu. derken hoca yanına gitti ve bakmaya başladılar. kız kendi isminin nuran olduğunu ve cevap kağıdında ise ismin nihal yazdığını ve bu cevap kağıdının kendisine ait olmadığını söylüyordu. hoca da bu işte bir yanlışlık var filan dediyse de olay bir türlü çözülemiyordu. kızın sınav kağıdı doğru, cevap kağıdıyla sınav kağıdı da birbirini tutuyor ama kızın ismi tutmuyor. gözetmen; siz bu kağıdın sizin olduğuna emin misiniz diye sordu da orada olay anlaşıldı. sonra kız sınav kağıdını alıp koşa koşa dışarıya çıktı. beş dakika sonra başka bir hatun kişisi geldi ve kızın oturduğu masaya oturunca gerçek anlaşıldı.

iki hatun sınavdan önce okulun kantininde beraber oturmuşlar. sonra önceki hatun kendi sınav kağıdı yerine öteki kızın sınav kağıdını alıp sınıfa girmiş. böylelikle de bu dumur olayı yaşadık. bereket sonra gelen kız yerinden ayrılmamış da birbirlerini buldular yoksa ikisi de sınava giremeyeceklerdi.

sonra gözetmen söylenmeye başladı. hey yarabbim bütün dumurlar beni buluyor filan dedi. sonra sabahki sınavda yaşadığı hadiseyi anlattı sınıfça koptuk.

sabah da birinci sınıfların sınavına girmiş gözetmen hoca. sınav süresi bittiği halde öğrencilerden birisi hala masadan kalkmıyor ve sınav kağıtlarını görevlilere vermyormuş. hoca da; sınav bitti kağıtlarınızı getirin deyince eleman hocanın unuttuğu bir şeyi hatırlatmış; "hocam cevap anahtarlarını dağıtmadınız."

hoca da elemanı kafaya almış; oğlum dağıttık cevap anahtarlarını sen almadın mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder